Pagina 1 van 1

[Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 13 sep 2019, 18:56
door Mariëtte
Het AquaPark zal in oktober 2019 weer worden weggehaald.

Afbeelding

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 13 sep 2019, 19:50
door Mariëtte
TARIEVEN CYCLE CENTER CENTER PARCS DE VOSSEMEREN

SEPTEMBER 2019

Afbeelding

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 30 okt 2019, 14:09
door Mariëtte
WATERSKICENTRUM GESLOTEN

Vandaag is alweer de laatste dag dat het Waterskicentrum geopend is.
Volgend jaar april gaat het Waterskicentrum weer open.

Waterskicentrum Center Parcs De Vossemeren.
Afbeelding

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 10 nov 2019, 15:01
door Mariëtte
De wildwaterbaan is gesloten van maandag 15 juni 2020 t/m vrijdag 26 juni 2020.

Wildwaterbaan De Vossemeren.
Afbeelding

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 13 nov 2019, 20:07
door Vendalmeren
Dat is mooi, de coating weer updaten! Dan loopt de wildwaterbaan lekker door!

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 13 dec 2019, 12:37
door TimBerg
WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

9/12/2019

Luminus Solutions, Vanparijs Engineers en Center Parcs hebben een warmte­kracht­koppeling (WKK) geïnstalleerd in De Vossemeren die het subtropisch zwembad op duurzame wijze verwarmt.Warmte­kracht­koppeling is een technologie waarbij tegelijkertijd warmte en elektriciteit worden opgewekt, en dit met een erg grote energie-efficiëntie. Deze WKK produceert elektriciteit voor het centrale complex. De warmte van de WKK en de rookgassen worden gerecupereerd en gebruikt voor de verwarming van het subtropisch zwemparadijs.

Met deze WKK-eenheid verlaagt Center Parcs hun CO2-uitstoot met maar liefst 490 ton. Bovendien werd er ook een warmtebuffer geïnstalleerd zodat de overtollige warmte niet verloren gaat. Dit project geldt als proefproject voor de andere parken in de groep.

Bron: http://www.engineeringnet.be/belgie/det ... p?Id=22630

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 28 jan 2020, 11:16
door Ona1991
Iemand die enige verduidelijking kan bieden wat precies het aanbod is bij de sauna en de nature en spa?
Wij hebben een vip cottage dus probeer af te wegen of het voor ons de moeite zou zijn om nog bij te betalen voor een sauna toegang of niet, aangezien we ook een sauna en bubbelbad in de cottage hebben.

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 28 jan 2020, 11:51
door Mariëtte
Hoi Ona1991,

Dit is het aanbod bij de Nature & Spa. De prijslijst is van januari 2019.

Op zoek naar een heerlijk dagje verwennerij, kom dan naar het Nature & Spa Wellness Center voor een zalige bodyscrub of lichaamsmassage en geniet daarna van de binnen of buiten sauna met zwembad.

Afbeelding

Afbeelding

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 31 jan 2020, 14:06
door Mariëtte
VERNIEUWING INGANG VAN HET CYCLE CENTER

Een make-over van de ingang van het Cycle Center 🚴.
Afbeelding

MET BIKE WASH

Afbeelding

Bron : De Vossemeren.

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 31 jan 2020, 20:22
door Vendalmeren
Wow mooi geworden!

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 12 mar 2020, 12:57
door Visenya
Uit de Belgische media

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200311_04885140

Vakantieganger vindt 'kakkerlak' in zijn locker in Center Parcs, maar die blijkt daar met een goede reden te zijn
Gisteren om 06:00
door GEERT VAN BAELEN

LOMMEL - Een vakantieganger in Center Parcs De Vossemeren schrok zich afgelopen weekend een hoedje toen hij enkele ‘kakkerlakken’ aantrof tussen zijn kleding in de locker aan het subtropisch zwembad. Het blijken kevers te zijn die het park zelf uitzet voor een natuurlijk beheer van de beplanting.
“Toen we na het zwemmen onze locker openden, zagen we tussen onze kleding drie grote kakkerlakken kruipen. Onze kleding was helemaal besmeurd”, zegt de misnoegde vakantiegast.

Huisbioloog van Center Parcs Jean Henkens betreurt het voorval, maar ontkent dat het om kakkerlakken gaat. Het vakantiepark gebruikt de beestjes voor het groenonderhoud in het zwembad. “Het is een Zuid-Amerikaanse kever die we zelf uitzetten en laten kweken door een specialist in Groningen. Ze leven normaal hoofdzakelijk in de grond en zetten daar afgestorven plantenresten en bladluizen om, net zoals pieren dat doen”, legt Henkens uit.

“We hebben die diertjes nodig om de jungle-omgeving op een natuurlijke manier in stand te houden. Chemische bestrijdingsmiddelen willen we niet gebruiken. Deze kevers hebben niets te maken met de klassieke keukenkakkerlak. Ze behoren wel tot dezelfde familie en zijn zelfs groter, maar hebben een andere vorm”, zegt Henkens.

Het gebeurt zelden dat bezoekers de diertjes zien. “Maar het kan gebeuren dat ze bij groenonderhoud worden opgeschrikt door koud water. Ze vluchten dan uit de grond en uit plantenbakken naar donkere, warmere plekken. Wellicht zijn er daarom enkele exemplaren in een locker gekropen”, meent Henkens, die in één adem ook duidelijk maakt dat het eigenlijk niet had mogen gebeuren. “Mijn taak is erover te waken dat er een evenwicht is tussen de verschillende populaties. Om deze keverpopulatie op hun beurt in toom te houden, hebben we zo’n 35 gekko’s - dat zijn nachthagedissen - uitgezet in het zwembad.”

Excuses

Henkens heeft contact opgenomen met de misnoegde vakantiegast. “Ik heb hem excuses aangeboden. Misschien dat we infoborden gaan voorzien aan het zwembad waarin we uitleggen hoe we met deze kevers te werk gaan. Dan schrikken mensen ook niet. Van een lieveheersbeestje hebben mensen ook geen schrik, terwijl deze kever hetzelfde doet en even onschadelijk is voor de mens”, besluit Henkens.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200311_04885933

Center Parcs overspoeld met kakkerlakken “maar we hebben ze bewust naar hier gehaald”
Vandaag om 03:00
door Laurence Torck

LOMMEL - Een vakantieganger wees er fijntjes op: bij Center Parcs Vossemeren zitten ze met een kakkerlakkenprobleem. “Maar we gebruiken die voor onze compostering”, zeggen ze daar. “En daarbij: het zijn eigenlijk gewoon kevers.” Entomologen zien dat anders: “Het gaat hier wel degelijk om kakkerlakken. En het is geen goed idee om die in te zetten: voor je het weet zit je met een plaag.”
Het is me een raadsel waarom ze bij Center Parcs kakkerlakken inzetten, terwijl pissebedden eigenlijk exact hetzelfde kunnen doen

WOUTER DEKONINCK
“Dan heb je eindelijk een weekje om te ontspannen, krijg je te maken met een kakkerlakkenplaag.” Dat schreef een ontevreden klant op Facebook, na zijn bezoek aan Center Parcs Vossemeren in Lommel. Hij vond het zwarte beestje in zijn kluisje in het subtropische zwembad en raadde iedereen op sociale media aan om weg te blijven uit het vakantiepark.

Center Parcs suste. Volgens de huisbioloog van het vakantiepark leven de diertjes er al 35 jaar, en worden ze ingezet om dode planten op te eten en er compost van te maken. “Ze leven gewoonlijk in de grond, waardoor ze nooit opgemerkt worden door bezoekers”, zegt Jean Henkens. “Maar het is mijn schuld, ik was niet alert genoeg en ik had de populatie beter moeten controleren.”

Center Parcs overspoeld met kakkerlakken “maar we hebben ze bewust naar hier gehaald”
Om zulke voorvallen te vermijden, leven in het park zelfs gekko’s. Die eten de insecten op, waardoor hun aantal beperkt blijft. “Het kan zijn dat we nu niet voldoende gekko’s hebben. In elk geval, het was zeker niet de bedoeling om deze klant een slechte vakantie te bezorgen. En de man begreep dat ook toen we het hem hebben uitgelegd. Het gaat trouwens niet eens om kakkerlakken, maar om Zuid-Amerikaanse kevers”, zegt Henkens. En hij geeft er zelfs de Latijnse naam bij: Pycnoscelus surinamensis.

Niet hygiënisch

Alleen blijkt de vertaling van die Latijnse naam: de Surinaamse kakkerlak. Dus tóch een kakkerlak. “Het is gewoon niet de Duitse kakkerlak die bij ons voorkomt”, verduidelijkt entomoloog Wouter Dekoninck van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. “Maar een kakkerlak blijft een kakkerlak.”

En ook al kan die heel nuttig zijn en eet hij effectief eetbaar afval, toch zijn er ook gevaren waarschuwt de entomoloog. “Het is geen verstandige zet om die Surinaamse kakkerlakken vrij te laten rondlopen in een park. Want, net als alle andere kakkerlakken, vermenigvuldigt deze soort zich heel snel. Erger nog, bij deze kakkerlakken heeft het vrouwtje niet eens een mannetje nodig om zich voort te planten. Zelfs al heb je maar één exemplaar, dan nog kan er een plaag ontstaan.”

Bovendien is het ook voor de hygiëne geen goed idee om de diertjes in huis te halen. “Ze kruipen overal in, ze verstoppen zich op allerlei plaatsen en als ze sterven, dan weet je vaak niet eens waar ze liggen.”

“Betere alternatieven”

Toch hebben ze bij Center Parcs niet de intentie om afscheid te nemen van hun kakkerlakken. Ze gaan wel infoborden maken om klanten te waarschuwen voor ze het zwembad betreden: “Als we de diertjes moeten weghalen, moeten we chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken en dat willen we niet. Daarom houden we het voorlopig bij bordjes.”

Toch blijft de entomoloog het vreemd vinden dat ze bij Center Parcs een kakkerlakkenplaag willen riskeren. “Terwijl pissebedden eigenlijk exact hetzelfde doen. Ze zijn minder mobiel, kleiner en blijven meestal liggen in hun composthoop, waardoor je ze amper ziet. Het is me een raadsel waarom ze daarvoor dan kakkerlakken zouden inzetten.”

Re: [Center Parcs] De Vossemeren Informatie & Nieuws

Geplaatst: 03 apr 2020, 08:09
door Mariëtte
Geboortenieuws vanaf Center Parcs De Vossemeren 🐐 🥰!!